Turen til Herdla

Det er lett å koma seg til Herdla med både buss og privatbil. Når du er komen til øya er Herdla fort eit godt utgangspunkt anten du vil gå tur eller vitja museet. Me held til eit nytt, moderne bygg med flott utsikt over Herdlevalen.

Herdla ligg heilt på nordspissen av Askøy. Frå Bergen sentrum følgjer du Rv 555 i retning Askøy/Sotra til Storavatnet. Her tek du av på Rv 562 som du følgjer over Askøybrua og vidare heilt til Herdla. Når du har passert Herdlebrua held du fram ca. 500 meter før du svingar til venstre mot Herdla fort. På fortet er det offentleg parkeringsplass og toalett. Frå parkeringsplassen ser du den store lyse bygningen der museet held til. Køyretid med bil frå Bergen sentrum er ca. 45 min.

Det går buss direkte frå Bergen busstasjon til Herdla (rute 499). Sjekk rutetider på skyss.no. Med "Bergenskortet" reiser du gratis med bussen.

Kjem du med båt er det råd å leggja til i Herdlevågen der det er offentleg kai. Like aust for kaien er det bubilparkering i regi av Herdla gård.